Kupus dijeta


Kupus dijeta je dijeta u kojoj se prehrana bazira na kupusu, kao što i samo ime govori. Najbitniji obrok tijekom ove dijete je niskokalorična juha od kupusa, koja potiče brzo sagorijevanje masnoča, a samim time i brzo mršavljenje. Uz ovu dijetu izvjestan je brz gubitak kilograma (čak do 7 kilograma za samo 7 dana), pa je ista zbog toga vrlo popularna u cijelome svijetu. 
Kupus DijetaCiklus dijete traje 7 dana i može se ponavljati više puta u roku od mjesec dana.
Prilikom kupus dijete organizam se čisti (detoksicira), te se dobija vrlo visoka količina vitamina, što pogoduje zdravlju ljudskog organizma i rezultira gubitkom kilograma.
Za vrijeme trajanja dijete morate piti dosta tekučine, dozvoljeno je piti nezaslađene napitke, kao što su kava ili čaj, voda.


Prehrana kod kupus dijete:
Svakodnevno jedete juhu od kupusa i povrča. Jedete ju bez ograničenja, koliko god možete, a minimalno jednu porciju dnevno.

Recept za pripremu juhe od kupusa i povrća: Sitno nasjeckajte 4 glavice luka i 2 paprike, to dinstate. Kada se prodinsta, tada dodate jedenu glavicu kupusa (narezanog) i jedan vežanj nasjeckanog celera. Dodajte vodu i začinite po želji, preporuča se sol, papar, peršin, curry. Možete i dodati jednu do 2 kocke za juhu. Kada voda proključa, dodajte jednu konzervu pasirane rajčice te zatim kuhajte dok povrče ne omekša.
Tijekom dijete u potpunosti su zabranjeni kruh, slatkiši, masno meso, gazirana pića i alkohol.

Prvi dan
Jedete juhu od kupusa i svo voće osim banana, bez ograničenja. Potrebno je piti dosta tekučine, vodu, nezaslađene napitke, kavu – ovo vrijedi i za svaki dan dijete.

Drugi dan
Jedete juhu od kupusa i povrće, bez ograničenja. Preporučeno je svo povrče osim kukuruza, graška i mahunarki. Za večeru je dozvoljen jedan veliki krumpir pečen na maslacu ili malo masti. Svo voće je u potpunosti zabranjeno.

Treći dan
Pored juhe od kupusa dozvoljeno je svo voće i povrće osim krumpira i namirnica bogatih ugljikohidratima. Dozvoljeno je i jedno tvrdo kuhano jaje.

Četvrti dan
Kroz cijeli dan rasporedite prehranu od 6 banana, juhu od kupusa bez ograničenja i pola litre nemasnog mlijeka. Četvrtog dana već biste trebali vidjeti rezultate mršavljenja i gubitak kilograma kada stanete na vagu.

Peti dan
Kroz cijeli dan rasporedite: 4 do najviše 6 rajčica, juhu od kupusa bez ograničenja, 400-600 grama piletine ili govedine (kuhane ili pečene sa malo masti).

Šesti dan
400 do 600 grama piletine, govedine ili ribe, juha od kupusa bez ograničenja, minimalno jedna porcija, povrće – preporuča se zeleno i lisnato povrće.

Sedmi dan
Dozvoljen je prirodni vočni sok, npr. sok jabuke ili naranče iz sokovnika, integralna riža ili druge integralne namirnice, povrče, te naravno juha od kupusa.


Nema komentara:

Objavi komentar