Medicinska Dijeta


Medicinska dijeta omogućava mršavljenje 2 do 5 kilograma u roku od 5 dana ili 10 do 15 kg u roku od 15 dana. Prednost medicinske dijete je ta što se u prehrani unosi dovoljno vitamina i minerala, te zbog toga ne narušavamo vlastito zdravlje. Provođenjem ove dijete gubite kilograme, ali ne gubite na tjelesnoj snazi, zbog čega je ista iznimno cijenjena i popularna u cijelome svijetu.

Ovu dijetu potrebno je ponavljati 3 puta po 5 dana ako želite izgubiti manji broj kilograma. Ako želite izgubiti veći broj kilograma, onda je potrebno dijetu provoditi 15 dana, nakon čega slijedi pauza od 15 dana. Isto ponavljate sve dok ne postignete željenu tjelesnu masu. 

 Medicinska Dijeta

Baza medicinske dijete su naranče, zbog čega se često naziva „naranča dijeta“.             Naranče su općenito veoma korisno voće, bogate su vitaminom C, sadrže pektin (za poboljšanje probave), stvaraju osječaj sitosti i niskokalorične su, što ih čini veoma korisnima u prehrani i kod mršavljenja.

Izuzetno važno je pridržavati se određenih pravila, držati se propisanog jelovnika, te konzumirati samo dozvoljene namirnice i ne piti alkohol – ako se toga pridržavate, gubitak kilograma je zajamčen.

Savjeti medicinska (naranča) dijeta 
Mršavljenje neće biti toliko uspješno ako preskačete obroke, vrlo je bitno pridržavati se propisanih obroka i konzumirati ih kako je navedeno. Preskakanje obroka može rezultirati usporavanjem metabolizma, te kasnijom gladi i pretjerivanjem u jelu.

Vrlo je preporučljivo uz dijetu baviti se nekom fizičkom aktivnošču. Da li će to biti svakodnevna šetnja od pola sata, trčanje, 2-3 sata teretane tjedno, plivanje ili čak odlazak na ples – to ovisi o vama i o vašem životnom stilu.

Jelovnik medicinske dijete možete pronači klikom na link ispod:

Medicinska Dijeta Jelovnik 

2 komentara:

  1. Za mršavljenje:
    - regulišite ishranu
    - fizička aktivnost
    - uzmite neki preparat

    Ja sam uzela prije nekoliko mjeseci tonik za mršavljenje koji sam kupila u biljnoj apoteci Biomed u Sarajevu.
    https://biomed.ba/shop/tonik-za-mrsavljenje-eliksir/

    OdgovoriIzbriši